tiistai 7. huhtikuuta 2015

Broileria osterikastikkeessa


Pitkäperjantain päivällisen ennakkovalmistusten kanssa oli sen verran puuhaa edellisenä iltana, että kiirastorstain ruuan piti valmistua helposti. Valmistin meille broileria osterikastikkeessa, joka on aika nopeatekoinen ruoka pitkähköstä raaka-aineluettelosta huolimatta.

Raaka-aineet
450-500 g maustamatonta broilerin sisäfilettä tai rintafileitä
1 chilipalko
2-3 valkosipulinkynttä
kourallinen cashew-pähköitä
1/2 isosta paprikasta
2-3 kevätsipulin vartta (tai pala purjoa)
4-5 dl vettä
3 rkl osterikastiketta
2 rkl soijaa
2-3 rkl kalakastiketta
1 rkl siirappia
öljyä paistamiseen
Maizenaa tms. suurustamiseen

Marinadi
3 rkl öljyä
2 rkl osterikastiketta
1 rkl limemehua
1 rkl riisiviinietikkaa




Sekoita marinadin ainekset kulhossa, paloittele broiler ja laita ne marinoitumaan siksi aikaa, kun teet muut valmistelut.

Pilko paprika sekä chili pieniksi paloiksi (ja poista siemenet), hienonna valkosipulit, murskaa cashew-pähkinät terävällä veitsellä tai morttelissa ja silppua kevätsipuli.



Paahda pähkinäpaloja pannulla ilman rasvaa, jotta ne saavat hieman väriä ja ota ne sen jälkeen sivuun. Paista chili ja valkosipuli öljyssä parin minuutin ajan. Lisää paprika sekä kevätsipuli ja kaada joukkoon broiler marinadikastikkeineen. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes broilerpalat oat kullankeltaisen ruskeita.



Lisää vesi, osteri- ja kalakastike, soija sekä siirappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa maustekastikkeita.
Suurusta liemi mieleiseksesi ja anna hautua, kunnes broiler on kypsää. Lisää lopuksi cashew-pähkinät.

Tarjoile heti riisin kera.




4 kommenttia:

  1. Niin mun näköistä ruokaa! Joudun ostamaan tukusta sellaisia usean kilon cashew-säkkejä ja limemehua litroittain, niitä menee meillä aika paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cashew-pähkönöihin on tullut oikein himo, niitä ei vain voi vastustaa.

      Poista