sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ruusukaali-pekonipaistos



Oheinen lisukepaistos sopii erinomaisesti vaikkapa pihvin kylkeen. 


Ruusukaali-pekonipaistos

400 g ruusukaalia
3 valkosipulinkynttä
1 pkt pekonia
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa

Huuhtele ruusukaalit ja poista niistä kannat sekä päällimmäiset lehdet. Halkaise ruusukaalit kahtia, suuret voit leikata kolmeen-neljään osaan. Lisää kaalit kevyesti suolattuun kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta ne sen jälkeen siivilässä.


Silppua pekonisiivut ja paista niitä pannulla hetken aikaa, lisää sitten pilkotut valkosipulinkynnet. Kypsennä, kunnes pekoni on rapeaa ja lisää ruusukaalit, anna paistua muutama minuutti. 

Lisää kerma ja pippuri sekä tarvittaessa hiukan suolaa. Hauduta pienellä lämmöllä, kunnes kerma on imeytynyt.


Tarjoa heti ruuan lisukkeena.

 


Ruusukaalit kannattaa ohjeen mukaisesti todellakin halkaista, mitä minä en tehnyt. Kerma ja pekoni miedontavat ruusukaalin voimakasta makua paremmin, kun kaalit on puolitettu.

Maukkaita hetkiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti